Cum cureți dinții pisicii tale

Sănătatea dinților este la fel de importantă pentru pisici ca pentru oameni. De aceea este foarte important să pui la punct un program de curățare a dinților pisicii tale. Având dinții curățați constant și corect, pisica ta se va putea bucura de anii de maturitate fără probleme dentare. Curățarea dinților poate fi realizată și acasă, dacă ai timpul și dispoziția necesară. Pentru a curăța dinții pisicii tale urmează acești pași:

Primul pas este reprezentat de procurarea materialelor necesare. Pentru curățarea dinților pisicii tale ai nevoie de pansament curat, foarfece, pastă de dinți pentru pisici sau o soluție de sterilizat mai puțin puternică, recomandată de medicul veterinar.

Apoi, înfășoară pe degetul arătător de la mână ta de bază pansamentul și moaie-l în soluția sterilă sau aplică puțină pastă de dinți pe vârful degetului. Ținând pisica în poală deschidei ușor gura în timp ce îi vorbești frumos.

Odată aflat în poziția de lucru, fă mișcări circulare pe dinții pisicii, folosind degetul înfășurat în pansament, insistând în zonele din apropierea gingiilor.

La început pisica ta va opune rezistență, însă în timp se va obișnui cu procedura, ajungând chiar să-i placă. După ce se obișnuiește cu curățatul dinților, poți să treci la folosirea unei perii de dinți în schimbul degetului învelit în pansament.

Întotdeauna alintă pisica și răsplătește-o după fiecare spălare a dinților.

Sfaturi

Este indicat să folosește pastă de dinți cu diferite arome. Din experiența mea, pasta de dinți cu aromă de pește este foarte agreeată de pisici

Cu cât începi să-i speli dinții pisicii tale mai devreme în viață cu atât va fi mai ușor în timp.

Dacă gingiile sângerează în timpul procedurii, înseamnă că pisica are nevoie de un control la medicul veterinar.

Leave a Reply